• امروز : شنبه - ۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 19 - شوال - 1445
  • برابر با : Saturday - 27 April - 2024
3
در مناظره بررسی عملکرد اقتصادی دولت در دانشگاه تهران،

عبدالملکی: شبکه بانکی در شرف ورشکستگی است/ عبده تبریزی: از آمار مسکن دولت دفاع می‌کنم/ خضریان: دولت اتوبان را بسته‌ و خوشحال است تصادف رخ نداده!

  • کد خبر : 6195
  • 14 اردیبهشت 1396 - 16:41
عبدالملکی: شبکه بانکی در شرف ورشکستگی است/ عبده تبریزی: از آمار مسکن دولت دفاع می‌کنم/ خضریان: دولت اتوبان را بسته‌ و خوشحال است تصادف رخ نداده!

مناظره بررسی عملکرد اقتصادی دولت عصر امروز سه شنبه در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران از سوی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل این دانشگاه برگزار شد. به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در این برنامه حواشی زیادی نیز به همراه داشت، حجت الله عبدالملکی و علی خضریان به عنوان منتقدان دولت، و حسین عبده تبریزی و صادق زیباکلام […]

مناظره بررسی عملکرد اقتصادی دولت عصر امروز سه شنبه در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران از سوی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در این برنامه حواشی زیادی نیز به همراه داشت، حجت الله عبدالملکی و علی خضریان به عنوان منتقدان دولت، و حسین عبده تبریزی و صادق زیباکلام به عنوان حامی دولت قرار بود در این مناظره شرکت کنند که صادق زیباکلام با وجود اعلام امادگی از حضور در این مناظره خوداری کرد.

عبدالملکی: روحانی با وعده‌های اقتصادی رأی آورد ولی در این حوزه هیچ اتفاقی رخ نداد
حجت‌الله عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق در ابتدای سخنان خود گفت: آقای روحانی درسال ۹۲ به دلیل مسائل اقتصادی صرفا رأی آورد، ایشان در برنامه‌های خود می‌گفتند باید کاری کنیم چرخ اقتصادی کشور بچرخد و عمده رأی‌آوری ایشان در این حوزه بود و درصد کمی مسائل دیگری را در این خصوص در نظر داشتند.

وی با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در حوزه اقتصاد گفت: به نظر دراین ۴ سال در حوزه اقتصادی کشور چیزی اتفاق نیفتاده و بخشی از زیرساخت‌های فرهنگی مالی و اقتصادی به ضرور تولید شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) افزود: اگر دولت دهم با حرکات زیگزاگی خود در اقتصاد، اقتصاد کشور را دچار مسائل زیادی کرد، اما دولت یازدهم اقتصاد را برای از بین بردن آن ریل گذاری کرد.

عبدالملکی با اشاره به شعارهای روز گذشته کارگران در حرم امام خمینی(ره) مبنی بر وضعیت زندگی کارگران، گفت: این سیگنال‌ها به ما می‌گوید که به توده مردم فشار آمده است و آنها از این وضعیت ناراضی هستند.

وی به آمارهای دولت در زمینه نرخ رشد اقتصاد نیز اشاره کرد و گفت: از ۱۱ درصدی که به عنوان نرخ رشد اقتصاد به آن اشاره می‌کنند ۱۰ درصد به خاطر بحث نفت است و یک درصد برای مابقی مسائل که عمده آن به خاطر کشاورزی است و آن هم حاصل بارش‌های خوب باران طی سالهای اخیر بوده است قطعا اگر رویکرد فعلی اقتصادی در کشور ادامه یابد با بحران‌هایی روبرو می‌شویم که بخشی از آنها کشور را دچار بحران‌های اجتماعی خواهد کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) در بخش دوم مناظره با اشاره به اظهارات عبده تبریزی مبنی بر آمارهایی که طی سالهای گذشته در بخش اقتصادی کشور بدست آمده است، گفت: همه می‌دانیم که آقای روحانی درسال ۹۲ اقتصاد خرابی را تحویل گرفتند و همه می‌دانیم وضعیت اقتصاد کشور در آن دوران مطلوب نبود اما آیا وضعیت اقتصاد کشور در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۲ بهتر یا بدتر شده است؟

عبدالملکی گفت: ما قبل از انتخابات سال ۹۲ مدام می‌گفتیم وضعیت اقتصاد کشور بسیار بد است اگر کسی می‌خواهد پا به عرصه انتخابات بگذارد در این زمینه برنامه داشته باشد اما دوستان ابتدا وعده ۱۰۰ روزه حل مشکل دادند و بعد از گذشت هزار و اندی روز می‌گویند ما چنین چیزی را نگفتیم. بحث ما این است  اگر نمی‌دانستند چه وضعیت یا اقتصادی را تحویل گرفته‌اند یا بی‌سواد بودند یا خائن و یا صرفا برای منویات سیاسی برسر کار آمدند.

وی با اشاره به آمارهایی درباره وضعیت بیکاری در سال ۹۲ و ۹۵ گفت: سال ۹۲ آمار سرانه بیکاری حدود ۱۰ و اندی بود اما در سال سال ۹۵ این رقم به ۱۲٫۵ درصد رسید فقر نسبی درسال ۹۵ بیشتر از سال ۹۲ است و ضریب جینی که آقای دکتر می‌دانند چیست در حال حاضر به عدد ۴۰ رسیده است. این بدین معنی است که طی سالهای اخیر ثروتمندان ثروتمند شدند و فقرا فقیرتر.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) همچنین گفت: اگر هم رشد اقتصادی در کشور فراهم شده است به دلیل فروش نفت خام است که نمی‌توانیم پول آن را بگیریم.

عبدالملکی خاطرنشان کرد: صندوق‌های بازنشستگی ما قبل از دولت تقریبا ورشکست بودود الان ورشکسته تر هستند. بدهی دولت به شبکه بانکی ۸۰ میلیارد تومان در سال ۹۲ بود و الان ۱۸۰ میلیارد تومان است.

وی در همین زمینه گفت: شبکه بانکی ما در پایان دولت یازدهم در شرف ورشکستگی است و بانک‌های ما در حال حاضر ۳۵۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارند و این درحالی است که کل هزینه بانکی ما ۷۰ هزار میلیارد است و این به این معنی است که بانکهای ما ۵ برابر ظرفیت پولی بدهکارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در بخش سوم اظهارات خود با اشاره به سخنان عبده تبریزی مبنی براینکه از دولتی در جمهوری اسلامی ایران یک ریال پول نگرفته‌ام، گفت: دکتر عبده تبریزی عمرشان را در فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران سپری کردند و ما حرمت موی سپید ایشان را نگه می‌داریم. ایشان الان هم حتماً افتخاری مشاور وزیر راه هستند. البته ما از ایشان می‌خواهیم زحمت بکشند و به وزرا مشاوره ندهند. زیرا ۴ سال پیش آقای آخوندی در جلسه رأی اعتماد به مجلس اعلام کرد که طرح مسکن مهر طرح خود بنده بوده است اما بعد از آن دیدیم که نظر ایشان درباره مسکن مهر تغییر کرد.

عبدالملکی اظهار داشت: ۴ سال است که وضعیت مسکن در کشور در رکود به سر می برد و همین باعث شده است بسیاری از کارخانه‌های ما تعطیل شوند و یا در رکود باشند. البته طرح مسکن اجتماعی را مطرح کردند که هیچ چیزی از آن دیده نشد.

وی افزود: آخرین استدلال دولت یازدهم از وضعیت اقتصادی که قبلا مدام می‌گفت دولت قبل چنین آثاری را باقی گذاشته است این است که وضعیت می‌توانست از این بدتر شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) خطاب به عبده گفت: این دولت شماست که دارد کشور را به تورم ۵۰۰ درصدی ونزوئلا با افزایش حجم پول و افزایش واردات نفت خام تبدیل می‌کند. در سال ۹۵ بودجه متکی کشور به نفت دو برابر سالهای گذشته شد.

عبدالملکی در بخش پایانی سخنان خود در این مناظره با اشاره به اینکه همه ما نسبت به وضعیت اقتصادی کشور نگرانیم، گفت:این جای نگرانی است که ۷۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور تنها به تعداد اندکی افراد به صورت وام پرداخت می‌شود و همین افراد با قرار دادن آنها در بانک بهره می‌گیرند و اینجاست که شبکه بانکی بدهکارتر می‌شود.

عبده تبریزی:  «روحانی» می‌توانست بهتر عمل کند
حسین عبده تبریزی در ابتدای سخنانش در این مناظره با اشاره به اظهارات عبدالملکی در خصوص نرخ رشد کشور گفت: اگر بخواهیم بگوییم ۱۰ درصد نرخ رشد به دلیل نفت است و یک درصد به خاطر باران و دولت کاره‌ای نبوده است، تحلیل درستی نیست.

وی گفت: دولت در سال ۹۲ اقتصادی را تحویل گرفت که دچار نابسامانی و بی ثباتی بود. قیمت کالاها هر ثانیه افزایش پیدا می‌کرد و وضعیت صندوق‌های بازنشستگی بسیار نابسامان بود و بانکها نیز وضعیت خوبی نداشتند.

این استاد دانشگاه  ادامه داد: دوستان منتقد از عملکرد دولت می‌گویند اما میراثی که تحویل گرفت نمی‌گویند. در آن سال نه از برجام گذشته بود و نه قیمت نفت افزایش پیدا کرده بود. لذا اقتصادی را که در آن زمان تحویل گرفتیم با شرایط بدی روبرو بود اما دولت توانست آن را به وضعیت بهتری برساند.

عبده افزود: دولت در حوزه اشتغال وضعیتی را تحویل گرفت که ۷ میلیون نفر بیکار میراثی بود که از دولت دهم به دولت یازدهم رسیده بود و در فضای دشوار اقتصادی تلاش کرد رشد اقتصادی منفی را به مثبت تبدیل کنند.

وی همچنین گفت: اگر وضعیت اقتصادی دولت به همین شکل ادامه پیدا کند وضعیت بهتر خواهد شد  اما اگر این مسیر را ادامه ندهیم معلوم نیست چه بر سر اقتصاد خواهد آمد.

مشاور وزیر راه و شهرسازی در ادامه اظهارات خود ادامه داد: دولت یازدهم آنچه را که در حوزه اقتصاد به دست آورده است قابل مقایسه با عملکرد دولت قبل که برخی از آقایان در آن مسئولیتی داشتند نیست. نسبت به دولت قبل کار عظیمی صورت گرفته است. هرچند آقای روحانی بهتر می‌توانست عمل کند اما کارهای بزرگی نیز انجام شده است.

عبده تبریزی با اشاره به آمارهای تورم سالانه سال‌های گذشته با سال ۹۵، گفت: آمارها گویای این است که دولت در کنترل تورم موفق بوده است اگر وضعیت دولت دهم ادامه می‌یافت کشور مانند ونزوئلا تورم ۵۰۰ درصدی را تجربه می‌کرد.

وی تصریح کرد: نرخ رشدی که در حال حاضر در کشور شاهدیم با شرایط اقتصادی کشور نرخ رشد خوبی است اما با رشد ۲۶ درصدی که یکی از کاندیداها مدعی آن شده است که دست نیافتنی است فاصله دارد.

این استاد دانشگاه در بخش دوم این مناظره با اشاره به اینکه رشد ۱۰ درصدی فروش نفت همینگونه به دست نیامده است، یادآور شد: اگر برجامی نبود فروش نفتی هم وجود نداشت لذا می‌توان به عملکرد اقتصادی دولت و ادامه امیدوارتر بود.

عبده تبریزی با اشاره به اظهارات خضریان درباره مقایسه ایران و عربستان گفت: منظور من مقایسه ایران با عربستان در حوزه اقتصاد نبود بلکه منظورمن وضعیت فروش نفت این دو کشور بود. آیا کارخانه ارج در این دولت بسته شد؟ کارخانه ارج طی سالهای گذشته به وضعیت نامطلوبی رسیده بود.

وی در پاسخ به اظهارات عبدالملکی که او را دارای سمت در دولت خوانده بود، گفت: بنده یک ساعت هم از عمرم کارمند دولت نبودم و از استاد دانشگاهی نیز پولی نگرفته‌ام. منافع ملی مان ایجاب می کند از آقای روحانی دفاع کنم اگر هر کاندیدایی از من کمک کند به او کمک خواهم کرد اگر آقای احمدی نژاد هم از من کمک می‌خواست به او کمک می‌کردم لذا نباید بحث را شخصی کنیم.

این استاد دانشگاه با اشاره به رشد اقتصادی وابسته به نفت عربستان طی سال‌های گذشته، گفت: عربستان به دلیل کاهش قیمت نفت رشد اقتصادی خود را طی سال‌های گذشته از دست داده و آن را به مرز ۱٫۰۹ رسانده است. ونزوئلا و روسیه نیز به دلیل کاهش قیمت نفت دچار رشد اقتصادی منفی شدند اما ایران توانست باسیاستهای مناسبی که در پیش گرفت رشد خود را حفظ کند.

عبده تبریزی افزود: معتقدم اگر مسیر اقتصادی کشور که در دوره اصلاحات آغاز شد به همین شکل افزایش پیدا می‌کرد امروز رشد اقتصادی کشور بیشتر از این وضعیت بود و مردم ما ۶۰درصد ثروتمندتر می‌شدند. اما مسیری که از دولت نهم ایجاد شد دستیابی ما به شاخص رشد اقتصادی ۱۴۰۴ دشوار می‌کند.

مشاور وزیر راه و شهرسازی ضمن انتقاد از اینکه دولت‌ها به مردم پول و یارانه دهند، گفت: دولت مگر کیست فرقی بین احمدی نژاد، رئیسی و روحانی در اینکه دولت هستند وجود ندارد همه آنها یک میزان درآمدی دارند و در هیچ کجای دنیا از دولت نمی خواهند به مردم پول دهد. همینکه دولتها در میزان خرج خود صرفه جویی می کنند باید قدردان آنها باشیم نه اینکه آز آنها پولی بخواهیم.

عبده تبریزی در بخش سوم مناظره با اشاره به اظهارات عبدالملکی مبنی براینکه مدیرعامل بانکی بوده است، گفت: بنده رئیس هیئت مدیره بودم، آقای آخوندی نیز هرگز نگفت مسکن مهر طرح بنده بوده است، گفت مسکن مهر را قبول ندارم اما چون دولت قبل به آن متعهد شده است تعهدات آن را انجام می‌دهم. اگر اینگونه که شما می‌گویید در مجلس گفته است من گردن خود را می‌دهم.

وی با اشاره به آماری درباره وضعیت مسکن مهر گفت: دولت یازدهم برخی از تعهدات خود را نسبت به مسکن مهر انجام داده است برخی از این مسکن‌ها طرفدار ندارند و برخی از آنها پرونده قضایی دارند یعنی دچار مشکلاتی در خصوص واگذاری زمین هستند و حدود ۱۲۶ هزار واحد آن باقی مانده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به آمار خانه های خالی در کشور گفت: ایران اسپانیا نیست که بیاید برای خانه های خالی از کشورهای دیگر مهاجر بگیرد و بگوید ویزای شما رایگان است. وضعیت مسکن نشان می دهد دچار بی برنامگی‌های خاصی در گذشته بوده‌ایم و به همین دلیل دولتها تحت فشار قرار می‌گیرند.

عبده افزود: از آمار مسکن در دولت یازدهم دفاع می‌کنیم و معتقدیم تصمیمات درستی گرفته شده است می‌ترسیم چسبی خط را عوض کند و با پوپولیستی و شعاری بیاید نظر و خط را تغییر دهد.

وی در ادامه با اشاره به اظهارات عبدالملکی در خصوص سخنان آخوندی که در مجلس بیان شده است، گفت: منظور ایشان مسکن مهر نیست بلکه مسکن اجتاعی است کسی ادعا نمی کند وضع کشور در این چهار سال عالی شده است اما بهتر از چهار سالی است که از دولت دهم تحویل گرفت.

مشاور وزیر راه و شهرسازی افزود: معتقدیم مشکل اصلی ما در کشور نرخ سود بالای بانکی است که از تورم فاصله گرفت و بخش قابل ملاحظه‌ای از آن نیازمدن نظارت قوی شبکه بانکی است.

عبده ادامه داد: بخش عظیمی از تعهداتی که در سیستم بانکی بی پاسخ مانده است از دولتهای گذشته وام گرفته اند و الان آن را پس نمی‌دهند.

وی گفت: وضعیت نظام بانکی ما بسیار سخت استو اصلاح آن نیازمند تعامل همه بخشها با دولت است. یعنی قوه قضاییه و سایر قوا نیز باید به دولت در این زمینه کمک کنند.

این استاد دانشگاه در پایان اظهارات خود با اشاره به اینکه بخش اعظمی از بودجه های وازتخانه هایی مانند آموزش و پرورش صرف پرداخت حقوق می شود گفت: قطعا دولت یازدهم با کارنامه ای که از خود باقی گذاشته است برای حل مشکلات کشور بهتر از دولت های دیگر می تواند عمل کند و مطمئن باشیم هیچ دولتی دوست ندارد اقتصاد کشور را به ریل نابودی برساند.

خضریان: دولت اتوبان را بسته‌ است و خوشحالند که تصادف رخ نداده!
علی خضریان عضو اسبق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در مناظره بررسی عملکرد اقتصادی دولت یازدهم در دانشگاه تهران گفت: در این دولت کارخانه‌های ارج، آزمایش، پارس الکترونیک، کاشی ایرانا، کاشی نیلوفر، کاشی فیروز کارخانه دوچرخه آساک، داروگر و روغن نباتی قو تعطیل شد.

وی افزود: در دولت یازدهم صندوق بین المللی پول از نظر نرخ واردات چهارم جهان است و مهمترین دلیل واردات تعطیلی کارخانجات است، واردات دولت نهم و دهم ۳۰ میلیارد دلار بوده اما در همین دولت در کمتر از ۴ سال ۴۰ میلیارد دلار بوده است.

خضریان افزود: در این دولت کالاهای وارداتی شامل ۹۱ هزار دلار تن ماهی، دانه آفتاب گردان ۱۱۱ هزار دلار، نخود فرنگی ۱۳۶ هزار دلار، بادام زمینی ۱ میلیون دلار، سیمان ۲۷۴ هزار دلار، سنگ پا ۱۱۴ هزار دلار، خاک رس ۵۵۸ هزار دلار و ۱۴ هزار دلار آدامس است.

وی اظهار داشت: اینکه می گویند تورم پایین آمده یعنی اینکه اتوبانی را بسته‌اند و ابراز خوشحالی می‌کنند که تصادفی در آن اتوبان رخ نداده است، لطفا دولت بگوید در زمینه ساخت مسکن اجتماعی چه کرده است و بفرمایید حتی یک متر مسکن اجتماعی را کجا درست کردید.

وی در مورد بحث اشتغال گفت : در تابستان ۹۲ تعداد شاغلان ۲۲ هزار و ۱۹۱ و در زمستان ۹۵، ۲۲ میلیون و ۳۴۲ هزار نفر بوده یعنی سالیانه کمتر از ۵۰ هزار نفر بوده است.

خضریان گفت: رئیس جمهور که از پیشی گرفتن صادرات بر واردات صحبت می‌کند لطفا پاسخ دهد که چطور با وجود کاهش ۱۶ درصدی صادرات غیر نفتی این مساله اتفاق افتاد.

لینک کوتاه : https://news.mostaghel.ir/?p=6195

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از بررسی در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.