• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 25 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
3

آمار بالای طلاق نشان می‌دهند اصلا بازی زندگی را بلد نیستیم/ اگر افراد تشکیلاتی تربیت کنیم بسیاری از مشکلات حل می شود.

  • کد خبر : 3457
  • 01 شهریور 1395 - 15:44
آمار بالای طلاق نشان می‌دهند اصلا بازی زندگی را بلد نیستیم/ اگر افراد تشکیلاتی تربیت کنیم بسیاری از مشکلات حل می شود.

  حجت الاسلام پناهیان با حضور در نشست سالیانه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل ضمن بیان ویژگی های کار تشکیلاتی گفت: من به تشکیلات انجمن اسلامی خیلی احترام غائل هستم؛ این تشکیلات را از جهاتی نسبت به بسیج برتر می دانم. آن هم به دلیل تشکیلاتی بودن و سازوکار تشکلاتی بودن انجمن اسلامی است. […]

 

حجت الاسلام پناهیان با حضور در نشست سالیانه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل ضمن بیان ویژگی های کار تشکیلاتی گفت: من به تشکیلات انجمن اسلامی خیلی احترام غائل هستم؛ این تشکیلات را از جهاتی نسبت به بسیج برتر می دانم. آن هم به دلیل تشکیلاتی بودن و سازوکار تشکلاتی بودن انجمن اسلامی است.

وی تاکید کرد: اگر کسی حرفی می‌زند، قسمت درست حرفش را تائید کنید و هدف خرفش که درست است را به عنوان یک نکته مثبت مطرح کنید و تعریف کنید. از خود ظرفیت نشان دهید. بعد به نقطه ضعفش بپردازید؛ البته نیت خوانی نکنید ولی برایش تبیین کنید. هرچند حواستان باشد که او را متهم نکنید. باید با حسن‌ظن با مومنین برخورد کنید و بهترین جایش هم همینجاست.

IMG_9516

پناهیان ادامه داد: روحیه، تعامل و همکاری در بین انجمن های اسلامی وجود دارد که این مسئله همان نیاز اول کشور است، یعنی کشور به یک مدل تشکیلاتی بودن نیاز دارد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: بعد از انقلاب در نیروی هوایی یک انجمن اسلامی بود و بعد از آن الگوگیری شد، البته در دانشگاه ها از خیلی قبل تر از انقلاب سازوکار انجمن اسلامی وجود داشت. این مسئله تا جایی رفت که امام خمینی(ره) در برحه گفتند: امیدوارم همه  ایران یک روزی انجمن اسلامی شود.

 

وی تصریح کرد: در دوره دبیرستان مدل انجمن اسلامی پیاده کردن سخت است اما دیدیم در انقلاب اسلامی شد، و آن هم امتیاز این نوع تشکل ها است، که مردمی  هستند و با سازوکار انتخاباتی تعیین می شوند.

IMG_9507

پناهیان گفت: خیلی ها مدل انتخاباتی را یک مدل غربی میدانند، این در حالی است که اصلا اینگونه است، برعکس؛ انتخابات یک مسئله کاملا اسلامی است، و حتی در حوزه های علمیه انتخابات به بالاترین سطح آزادی برگزار می شود، مدلی که در حوزه های علمیه برای انتخاب مراجع و علما است از شیوه های غربی آزادتر است.

 

وی درباره این مسئله گفت: به طور نمونه شما در دانشگاه تعداد محدودی انتخاب واحد می توانی داشته باشی و یکسری اساتید محدود. اما در حوزه اینگونه نیست و افراد می توانند اگر از یک استاد ناراضی بودند آن را تغییر دهند.

 

 

 

این استاد دانشگاه افزود: به شما بگویم، چگونگی انتخاب استاد درحوزه آزادتر از دانشگاه های غربی است و البته دانشگاه های غربی آزادتر از دانشگاه های داخل اساتید را انتخاب می کنند.  پس ما انتخابات را یک امر اسلامی میدانیم.

 

وی ادامه داد: یکی دیگر از مزایای حضور در انجمن اسلامی و تشکیلات این است که شما مجبور میشوید در تصمیم گیری ها شرکت کنید و به خاطر همین تصمیم ها اصلاح می شود؛ این را بگویم؛ اگر میخواهید زندگی عمقی انجام دهید حتما باید تشکیلاتی باشید. یکی از مشکلات بزرگ بخش فرهنگی کشور و متدینین این است که افراد تشکیلاتی نیستند.

IMG_9526

پناهیان گفت: آمار بالای طلاق نشان میدهند اصلا بازی زندگی را بلد نیستیم. در حالی که باید اول ما تمرین زندگی کردن را بیاموزیم. من به شما احترام غائل هستم چون به شما یک تشکیلات حکومتی نگاه نمی کنم، و این به فرآیند رشدتان کمک میکند. بسیاری از نخبگان ما به دلیل اینکه این مدلی رشد نکرده اند، کشور الان به مشکل خورده است.

 

 

وی ادامه داد: به جریان های سیاسی کشور نگاه کنید، هیچ کدام تشکیلاتی نیستند، فقط به صورت نمادین انتخابات شورای مرکزی برگزار می کنند و این در حالی است که یک روند انتخابات مردمی ندارند. این غلط است که پاتوق های سیاسی برای مردم تصمیم گیری کنند، مردم باید در عمل و کنش سیاسی حضور داشتند باشند. اگر افراد تشکیلاتی تربیت کنیم و آن را اصل بدانیم، بسیاری از مشکلات حل می شود.

IMG_9510

پناهیان گفت: تشکیلاتی شدن، ظرفیت می‌خواهد. ظرفیت انسان را نیز افزایش می‌دهد. در اخلاق تشکیلاتی، نکاتی را باید رعایت کرد که اگر رعایت کنید، تشکیلات رشد می‌کندف خود فرد رشد می‌کند و برکت به تشکیلات می‌آید.

 

این استاد دانشگاه افزود:  اما اگر بی اخلاقی شود در تشکیلات، برکت هم می‌رود. اگر اخلاقی تشکیلاتی را رعایت کنید، تشکیلات قوی خواهد شد و افراد بیشتری جذب می‌شوند. اگر در کشور نیز تشکیلات شکل بگیرد، دیگر اخبار مثلا مجلس و … اهمیتش کاهش می‌یابد و همه چیز حول محور کنگره‌ها و تشکیلات می‌چرخد.

 

وی ادامه داد: ولیِ خدا، از انسان‌های با ظرفیت می‌تواند استفاده کند. آدم‌های باظرفیت در تشکیلات ساخته می‌شوند وگرنه مالک اشتر هم که باشی ممکن است اشتباهات فاحش از شنما سر بزند.

IMG_9506

پناهیان گفت:  مدیران قوی کسانی هستند که قبلا تشکیلاتی بودند. آنهایی که نبودند دچار آسیب شدند و نمی‌توانند از همه ظرفیت‌ها استفاده کنند. قدرت متقادعدکنندگی‌شان پایین است. قدرت بهره‌برداری از مشورت را ندارند و تحلیلشان از مسائل ضعیف است.

 

 

این استاد دانشگاه افزود: اما مدیران تشکیلاتیف آدم‌های قوی دور و بر خود می‌گذراند و کار را محکم جلو می‌برند. در کشور اما خیلی از فقدان این موضوع صدمه می‌خوریم. اگر شما قرار است مدیران آینده کشور باشید، باید از الان خودتان را تقویت کنید. اگر تشکیلات، مدیر تربیت نکند، آدم‌های زرنگ و دیدکتاتور مدیر خواهند شد.

 

وی تصریح کرد: اگر تشکیلات انقدر می‌تواند قدرت بدهد و برای جامعه فایده داشته باشد، باید ببینیم که چه اخلاقیاتی برای بقای تمیلات لازم است در درون ان وجود داشته باشد. عده دلیل عدم استقبال عمومی از تشکیلات در میان جامعه، رعایت نشدن اخلاق در تشکیلات است. یکی از راهکارهای ان گفتگو است.

 

وی تاکید کرد: اگر کسی حرفی می‌زند، قسمت درست حرفش را تائید کنید و هدف خرفش که درست است را به عنوان یک نکته مثبت مطرح کنید و تعریف کنید. از خود ظرفیت نشان دهید. بعد به نقطه ضعفش بپردازید؛ البته نیت خوانی نکنید ولی برایش تبیین کنید. هرچند حواستان باشد که او را متهم نکنید. باید با حسن‌ظن با مومنین برخورد کنید و بهترین جایش هم همینجاست.

IMG_9530

پناهیان در ادامه گفت: برای افراد گروه و تشکیلات خود باید بتوانید دلایل خوبی بیاورید. درست است که هدف و نیت شما خیر است اما صبر می‌خواهد. دقت می‌خواهد، مهارت می‌خواهد. این اخلاق است. بداخلاقی است که حرف زور بخواهی بزنی و مردم بپذیرند.

 

 

این استاد دانشگاه افزود: سعی کن حتی‌المقدور رئیس نشوی. اگر در هر تشکیلاتی قوی‌ترین آدم‌ها به دنبال رئیس کردن بقیه باشند، آن تشکیلات به اعلی می‌رسد؛ اما اگر کار خود را راحت کنند و رئیس شوند و بقیه قوی‌ها را بیرون بریزند و یک سری ضعیف دور و بر خودشان جمع کنند، و این می‌شود باند! رئیس نشو، رئیس بساز، این از مفهوم شایسته‌سالاری بسیاری قوی‌تر است.

IMG_9513

وی تاکید کرد: جنگ مگر چگونه پیش می‌رفت؟ فرماندهان دفاع مقدس می‌دیدند که نیروهای زیر دستان از خودشان برتر هستند و به آنها پیشنهاد پست‌های بالاتر و فرماندهی می‌دادند اما آنها قبول نمی‌کردند و می‌گفتند که ماه همانجا و با همین شرایط بهتر می‌توانیم کار کنیم.

 

این استاد دانشگاه افزود: یکی دیگر از نکاتی که باید در اخلاق تشکیلاتی رعایت کنید این است که عیب برادرت را به خودت نسبت بده و حسن خود را به وی نسبت بده.

لینک کوتاه : https://news.mostaghel.ir/?p=3457

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از بررسی در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.