• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 12 - شوال - 1445
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
12
مرادی:

بیستمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل ۱۵ مرداد آغاز می‌شود

  • کد خبر : 12065
  • 14 مرداد 1398 - 11:36
بیستمین نشست سالانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل ۱۵ مرداد آغاز می‌شود

دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: نشست سالانه اتحادیه با شعار «عقلانیت‌ انقلابی، مقاومت هوشمندانه و عدالتخواهی اخلاق‌مدارانه» از ۱۵ الی ۱۸ مردادماه در دانشگاه خوارزمی برگزار خواهد شد.

پیام مرادی دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در این نشست خبری گفت: اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در ۱۳ آبان ماه ۱۳۷۸ برای اولین بار اعلام موجودیت کرده و استقلال خود را از دفتر تحکیم وحدت اعلام کرد و امسال در آستانه ۲۰ سالگی خود، بیستمین نشست خود را برگزار خواهد کرد

مرادی ادامه داد: عدد ۲۰ و ورود به سومین سال فعالیت اتحادیه برای ما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و ما در بیستمین نشست خود چشم‌انداز دهه پیش روی اتحادیه را ترسیم خواهیم کرد.

دبیر این اتحادیه دانشجویی خاطرنشان کرد: نشست با شعار «عقلانیت انقلابی، مقاومت هوشمندانه و عدالت‌خواهی اخلاق‌مدارانه» در دانشگاه خوارزمی (پردیس کرج) برگزار خواهد شد.

او در رابطه با تبیین شعار «عقلانیت انقلابی، مقاومت هوشمندانه و عدالت‌خواهی اخلاق‌مدارانه» گفت: عنوان اول «عقلانیت انقلابی است». از ۳ سال قبل، عقلانیت انقلابی را به‌عنوان یک چارچوب گفتمانی انتخاب کردیم و در مواضع، رفتارها و رویکردهای خود آن را موردتوجه قرار دادیم.

این فعال دانشجویی ادامه داد: عقلانیت انقلابی یک چارچوب کلی است که به میان آرمان‌گرایی صحیح و آرمان‌گرایی ناصحیح تمایز ایجاد می‌کند. مثلاً در باب عدالت، عدالت‌خواهی صحیح و نسخهٔ غلط را داریم. برخی ممکن است با عنوان عدالت‌خواهی جلوه فروشی کنند، برخی ممکن است به دنبال تقویت حوزه سیاسی خودشان باشند و آسیب‌های حوزه عدالت‌خواهی همین جلوه فروشی با نام عدالت و سو استفاده از آسیب‌ها برای کسب موضع برتر سیاسی است.

مرادی درباره عدالت‌خواهی اخلاق‌مدار خاطرنشان کرد: آنچه در بیان رهبری انقلاب صریحاً مورد اشاره قرار گرفته عقلانیت است که فاصله بین عدالت‌خواهی درست و عدالت‌خواهی نادرست تمیز کننده است.

دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل افزود:‌ عده‌ای آزادی را به ولنگاری و اباحه‌گری تقلیل می‌دهند،  ما خطی را از دو دهه قبل داشتیم که با نام عدالت‌خواهی اباحه‌گری و ولنگاری ترویج می‌شد، در مقابل آزادی‌های مشروع و قانونی را داریم و آن چیزی که تمایز ایجاد می‌کند مسئله عقلانیت انقلابی است.

پیام مرادی در باب معنویت هم گفت: در این رابطه هم معنویتی که منتهی به انجمن حجتیه، طیف شیرازی‌ها، شیعه انگلیسی و اسلام غیرسیاسی می‌شود نسخه انحراف از معنویت‌گرایی است و در مقابل معنویتی که تولیدکننده جریان پررنگی از مدافعان حرم در سال‌های اخیر بوده و شعارهای اصلی انقلاب را زنده نگه‌داشته و معنویتی که توأم با نقش‌آفرینی سیاسی و اجتماعی بوده معنویت صحیح است. در اینجا هم آن چیزی که تمایز ایجاد می‌کند عقلانیت انقلابی است.

این فعال دانشجویی در ادامه گفت: در این راستا هم عده‌ای از مسیر ناصحیح راه تأمین منافع ملی را پیش‌گرفته‌اند و معتقد هستند با تقلیل‌گرایی در استقلال و کم کردن استقلال‌طلبی می‌توانند منافع ملی را تأمین کنند. آنچه تجربه برجام هم نشان داده این بود که این اتفاق رخ نخواهد داد و تنها راه تأمین منافع ملی استقلال‌طلبی به معنای درست است.

او در ادامه افزود: اینجا هم عده‌ای تلاش کردند در پروژه‌های مثل برجام، اف ای تی اف، معاهده پاریس و…  انقلابی بودن را بر خلاف عقلانی عمل کردن تعریف کنند. یعنی انقلابی بودن را در به غیرعقلانی بودن ترویج کردند درحالی‌که تجربه ثابت کرده اتفاقاً انقلاب ما کاملاً مبتنی بر عقلانیت بوده و عقلانیت یکی از مبانی اصلی تفکر امام بوده است.

پیام مرادی در ادامه گفت: اتفاقاً جریان انقلابی در حوزه سیاست خارجی و استقلال کشور موضع عقلانی اتخاذ کرده است و این عقلانیت به نظر ما امروز مشخص شده است و باز آنچه تمایز ایجاد می‌کند میان کسانی که معتقدند در منافع ملی از طریق برجام و امثال آن تأمین می‌شود با کسانی که معتقدند منافع ملی از طریق رفع نواقص، توانمندی داخلی، مقاومت هوشمندانه و اصلاح ساختار اقتصاد کشور ایجاد می‌شود باز هم عقلانیت انقلابی است.

دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل ادامه داد: ذیل این عقلانیت انقلابی دو عبارت عدالت‌طلبی اخلاق مدارانه و با مقاومت هوشمندانه هم در شعار آمده است. مقاومت هوشمندانه تعبیری است که ما در مواجهه با قدرت هوشمندی که غربی‌ها تئوریزه کردند به کار بردیم. آن‌ها لا به کار بردن قدرت نرم و سخت به صورت همزمان را هوشمند نامیدند و علیه ما استفاده کردند و ما مقاومت هوشمندانه  را استفاده از تمام ظرفیت‌های نرم و سخت انقلاب اسلامی برای مقابله با هجوم غرب می‌دانیم.

مرادی با اشاره به نمونه‌های بارز مقاومت هوشمندانه ما در مقابل قدرت سخت در ادامه گفت: ما در حوزه اقتصادی فشارهایی را تحمل می‌کنیم و اگر با مقاومت هوشمندانه وارد عرصه شویم کارهای بزرگی را می‌توانیم انجام دهیم.

این فعال دانشجویی گفت: اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح ساختار بودجه کشور به شکلی که تأمین‌کننده منافع مردم باشد، رسیدگی به وضعیت بانک‌ها، رسیدگی به ولنگاری ارزی و بحث مالیات بر عایدی سرمایه و خانه‌های خالی  و انجام پروژه‌هایی که توسط دولت و مجلس بر زمین‌مانده از مسائلی است که در این راستا می‌تواند به ما کمک کند و با رویکرد مقاومت هوشمند این امکان وجود دارد که ساختار اقتصاد کشور را اصلاح و در مقابل هجوم اقتصادی دشمن مقاومت کنیم و در نهایت قدرت نرم دشمن برای ما با توسعه همراه باشد.

پیام مرادی درباره عدالت‌طلبی اخلاق مدارانه هم گفت: یک دهه قبل از این دوگانه‌ای با عنوان عدالت‌خواهی مصداقی و غیرمستقیم به وجود آمد این مسئله از آنجا شکل گرفته رهبر انقلاب تذکر دادند که در عدالت‌طلبی بر مصداق تکیه نکنید که در مواجهه با این سخن دو رویکرد غلط گرفت عده‌ای محافظه‌کاری و نو محافظه‌کاری را تئوریزه کردند و تلاش کردند هرگونه عدالت‌خواهی که در آن یک مسئله جدی مطرح می‌شود را زمین بزنند و این محافظه‌کاری قاتل عدالت‌خواهی حقیقی در کشور بود.

وی ادامه داد: در مقابل افراد دیگری بودند که علی‌رغم تذکر رهبر انقلاب همچنان مسیر خودشان را در پیگیری عدالت‌خواهی مصداقی ادامه دادند و تنها پروژه آنها در بحث عدالت‌خواهی پیگیری سوژه‌های خرد بود که این آسیب بسیار جدی را به پیکره جریان عدالت‌خواه در کشور زد.

این فعال دانشجویی اظهار داشت: آنچه درک ما از عدالت‌خواهی حقیقی و صحیح است این است که ما در عدالت‌خواهی قطعاً نسبت به سوژه‌ها و مسائل بی‌تفاوت نخواهیم بود. اگر ما سوژه‌ها و مصادیق را به‌عنوان نمونه‌هایی از تصمیمات سیاسیون در نظر بگیریم به‌عنوان مثال مسئله خصوصی‌سازی می‌تواند در راستای عدالت‌خواهی مورد استفاده قرار بگیرد یا در راستای ضد آن استفاده شود. تمایز بین اینها این‌گونه مشخص می‌شود که به مصادیق توجه کنیم.

پیام مرادی افزود: قطعاً ما نمی‌توانیم نسبت به مسائل بی توجه باشیم اما به این مسئله هم توجه داریم که دانشجو و جریان دانشجویی قطعاً قاضی نیست و در جایگاه قضاوت قرار ندارد و ما تغییر جریان دانشجویی به قضاوت را ضربه کاری به مقوله عدالت‌خواهی تلقی می‌کنیم.

مرادی گفت: لذا ما ضمن اینکه به سوژه‌ها توجه داریم در سوژه‌ها متوقف نخواهیم شد. ما معتقدیم آن چیزی که می‌تواند واقعیت در این راستا را  توصیف کند مقوله اخلاق است ما معتقدیم بسیاری از نسخه‌های غلط عدالت‌خواهی به خاطر بی‌اخلاقی‌هاست دور زدن مرزهای اخلاق است.

مرادی یادآور شد: در این نشست که بعدازظهر سه‌شنبه ۱۵ مرداد افتتاح خواهد شد ۴۰۰ نفر از دفاتر ۶۰ گانه اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل به میزبانی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خوارزمی حضور خواهند داشت.

مرادی با بیان اینکه برنامه‌های نشست به صورت دو بخش و در صبح و بعدازظهر برگزار می‌شود، گفت: نوبت بعدازظهر به برنامه‌های سیاسی و اجتماعی اختصاص دارد که در این خصوص معاونان فرهنگی وزارتخانه‌های علوم و بهداشت، حجت‌الاسلام منتظری دادستان کل کشور، فتاح رئیس بنیاد مستضعفان و حجت‌الاسلام رستمی نماینده رهبر انقلاب در دانشگاه‌ها، از میهمانان این نشست خواهند بود.

او در ادامه گفت: همچنین از آقایان غلامعلی حداد عادل، صادق محصولی، سیاوشی نماینده مردم تهران در مجلس، حاجی بابایی نماینده مردم همدان در مجلس، حجت‌الاسلام قمی ریاست سازمان تبلیغات اسلامی، فرید حسینی، امیر پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران هم دعوت شده که ان‌شاءالله به همراه جمعی از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها در این نشست حضور خواهند داشت.

دبیر تشکیلات اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل تأکید کرد: برگزاری انتخابات شورای مرکزی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دستور کار اصلی بیستمین نشست سالانه این اتحادیه خواهد بود.

لینک کوتاه : https://news.mostaghel.ir/?p=12065

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از بررسی در سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی توهین، تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.